Welkom bij Welzijn in Noordenveld

Welzijn in Noordenveld (WiN) is een brede welzijnsinstelling die zich inzet voor alle inwoners van de gemeente Noordenveld, met name voor mensen in een kwetsbare positie. Mee (kunnen) doen en zelfredzaamheid zijn belangrijk en geven waarde aan het leven.

WiN ondersteunt individuen en groepen, vaak samen met andere partijen. De inwoner staat voorop; het contact en de relatie met mensen zijn de basis van ons werk.

WiN werkt aan een samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Een samenleving waarin iedereen op eigen wijze mee kan doen en waarin mensen zeggenschap hebben over hun eigen leven en omgeving. Plezierig leven doe je tenslotte met elkaar!

Vrijwilligersfeest 2024

Als dank voor het geweldige werk dat belangeloos verricht wordt, nodigt de gemeente Noordenveld samen met Welzijn in Noordenveld alle vrijwilligers uit voor een groot feest. Het vrijwilligersfeest vindt plaats op zaterdag 19 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in Het Verenigingsgebouw in Veenhuizen. Alle vrijwilligers zijn welkom. Er is een afwisselend programma voor jong en oud, met lekkere hapjes en drankjes. Als aandenken krijgt iedereen bovendien een fotootje mee.

U kunt zich tot 10 oktober aanmelden voor het vrijwilligersfeest. Dit kan individueel of
als groep via de organisatie waar u vrijwilligerswerk verricht. Aanmelden kan per
email via service@stwin.nl of telefonisch via 050 – 317 65 00. Bij de opgave graag
vermelden voor welke organisatie u vrijwilligerswerk verricht. Wees er snel bij, want
er is ruimte voor maximaal 150 mensen.

Gemeentelijke Vrijwilligersprijs

Dit jaar wordt weer de Gemeentelijke Vrijwilligersprijs uitgereikt. Een geldbedrag van € 500,- voor een organisatie die werkt met vrijwilligers of een initiatief waarbij vrijwilligers betrokken zijn. U kunt uw eigen organisatie of een andere organisatie nomineren voor deze prijs. Nomineren kan tot 10 oktober via een aanmeldingsformulier, dit kunt u hier downloaden.

Actueel

Praten over armoede is geen schande

Afgelopen zaterdag vond het theaterstuk BINGO! plaats in een intieme setting in De Dobbe. Het publiek bestaande uit 40 belangstellenden werd uitgenodigd om mee te spelen in een unieke bingo-ervaring. Het stuk van Tryater, belicht op een subtiele maar ontroerende manier hoe families door trots en schaamte vervreemd van elkaar kunnen raken.

Welzijn: een prachtig verhaal om te vertellen

Hennie en Mathijs, respectievelijk buurtwerk en directeur van WiN, waren uitgenodigd door de dames sociëteit in Lieveren om te praten over wat wij zoal doen. Het werd een leuke middag waarin vele aspecten van ons werk voorbij kwamen: van steun aan nieuwkomers en mantelzorgers tot aan hangplekken voor jongeren en voorlichting over dementie.

Infoavond Een Puber in Huis

Woensdagavond 2 oktober, is puberexpert Marina van der Wal weer langsgekomen in theater De Winsinghhof in Roden om haar kennis en ervaringen over het gedrag van pubers te delen. Deze avond is georganiseerd door de Bibliotheek in Noordenveld, een aantal jongeren uit de gemeente en het jongerenwerk van WiN vanuit het project Nosolo.

Aankomende activiteiten